Minneord Tor Bjørnstad

Tor Bjørnstad 24.8.1930 – 7.10.2022

En bauta har forlatt oss!

Det er med stor sorg vi mottok meldingen om at

Tor Bjørnstad døde fredag kveld 7.oktober drøyt 92 år gammel.

Tor Bjørnstad fra Lier utafor Drammen, vil for alltid stå igjen som en av de sterkeste og viktigste personlighetene i det norske Hamiltonmiljøet, de siste 50 år.

Kari og Tor, for det var alltid Kari og Tor. Kari var med overalt som mentor, støttespiller, kunnskapsbase, rådgiver og altmuligkvinne. Om det var på jakt, utstillinger, jaktprøver, møter, treff eller distrikts og Norgesmesterskap. Uten Kari ved sin side, var det noe som manglet for Tor.

De markerte seg for første gang i Hamiltonmiljøet med Ch Flaks f.1973. Flaks ble omtalt som en lysende stjerne på Hamiltonhimmelen i jubileumstidskriftet til forbundet i 1982. Han hadde et strålende eksteriør og var Nordisk Vinner, samt flere 1. premier på jaktprøve. Det morsomme var at han hadde mye «Norsk Hamiltonblod» i årene med linjeparing på Larshus Tass og Nordmarkens Trinsa. Etter Flaks kom Gløggi, også hun Nordisk Vinner, f.1984. Gløggi ble bl.a. Bir med 50 Hamiltonstøvere i Drammen 1993. Etter Gløggi kom 2 nye championer, Flaksi og Flekken.

NDCH og SDCH RR Flaksi fortjener nok litt ekstra oppmerksomhet. For oss sett utenfra, var nok hun den hunden fra Bjørnstads, vi husker best. Flaksi deltok i 4 Norgesmesterskap – en helt unik prestasjon, når vi vet hvor trangt det nåløyet gjennom DM er. Hun ble også kåret til årets Hamilton i Norge i 1994/95. Eneste feilen med Flaksi var at hun var så forbannet vanskelig å koble, sa Tor med sin sedvanlige snert.

De siste hundene Kari og Tor utmerket seg med hadde de sammen med sin gode venn og støttespiller, Hans Simensen. Både Int N S Uch og N S Jch RR Kiara og Int N Uch og N Jch  Sæterskogens Flekken huskes med glede og beundring. Begge disse hundene var selvsagt fra Kari og Tors gamle linje som startet med Flaks.

Kari og Tor var raseentusiaster med egne og sterke meninger. De tok ofte standpunkter og hevdet synspunkter som var litt på tvers av det den gemene hop mente. De la alltid rasens beste til grunn og mente at overdrevent negativt søkelys på sykdom, løshet og helse ikke gagnet rasen. De var dyktige til å argumentere for sin overbevisning og sammen med sin enorme erfaring hadde de en sterk tillit og tiltro i Hamiltonmiljøet. På alle tilstelninger de deltok, ble de naturlige midtpunkt, hvor deres kunnskap og viten ble formidlet og tatt imot. Tor´s kjappe humørfylte «på kornet» kommentarer smittet alltid over på tilhørere.

Gjennom de siste 50 årene er det svært få som har reklamert så godt og mye, og talt så varmt om vår kjære rase som Kari og Tor. I Hamiltonmiljøet er vi svært takknemlige for den innsatsen de har lagt ned for rasens ve og vel gjennom et langt liv.

Vi lyser fred over Kari og Tors minne. I evig takknemlighet.

Njch Bojan, En av mange flotte valper fra Lier.
Kari med Flaksi og Tor med Flekken.

«Jakta og bikkjene betyr alt for helsa»

«Ikke bare god mosjon, men også det og hele tida ha noe å glede seg til, å ha forventninger. Det kan ikke verdsettes høyt nok!»

Tor Bjørnstad 2018.

En siste hilsen på vegne av Hamiltonringen og Hamiltonmiljøet i Norge

Terje Sandberg Hodalen 10.10.22.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s