CARL-JOHAN RIMSTAD 03.09.1951-01.06.2019

Carl-Johan Rimstad gikk bort den 1. juni i år etter en tids sykdomsleie.  Med Carl-Johans bortgang har Hamiltonrasen mistet en av de mest betydningsfulle personer i miljøet de siste 40 år. Både rasen og miljøet har mye å takke for, og minnes ved denne altfor tidlige bortgangen.

Et medmenneske og en venn. Alltid med støtte og gode råd.

En ildsjel av de sjeldne, som vernet om sin kjære rase som få andre.

En fagmann som engasjerte seg i rasens fremtid, i avlsspørsmål og utfordringene rasen møtte for å forbedre seg.

En miljøskaper, som samlet både veteraner og nybegynnere rundt seg, med sin kunnskap, sine opplevelser og sine tanker.

En harejeger, som levde for jakt med støver. Alle episodene, all latteren og alle de gode historiene.

En statistikker, med «fingerspitzgefuhl», som alltid var oppdatert, ærlig og nådeløs med rasens svakheter og krav til fremgang.

En doktor (som Rud`n kalte han) og forsker som søkte kunnskap overalt og stadig utvidet sin egen og andres kompetanse på disse hundene vi er så uendelig glade i alle sammen

Et organisasjonsmenneske som aldri var redd for å ta i et tak og gjøre en jobb for felleskapet.

Framsynt, som få. Med en egen evne til å se utfordringer før de dukket opp.

Hundemannen, med en egen evne til å lese hvert enkelt hundeindivid og få det beste ut av den.

 

Vi som sitter igjen, lurer på hvem vi nå skal ringe til når vi lurer på noe … Oppslagsverket har låst døra … og ingen er uerstattelige sies det, men dette tomrommet blir vanskelig å fylle.

Carl-Johan fikk sin første Hamilton i 1979 og siden det har han vært trofast til Hamiltonrasen. En lang rekke med championer både på jakt og utstilling har blitt oppfostret i Carl-Johans eie. Og minnene etter alle disse flotte hundene lever sammen med minnet etter Carl-Johan hos oss. De eldste av oss husker Brosundets hundene hans. Klinge og Ess. Usedvanlig vakre hunder og fantastiske jagere. Noe HD og epilepsi var det i linjene der, noe ærlige Carl-Johan alltid var åpen om. DM vinneren og NM deltakeren, Hurran sto også høyt hos Carl-Johan, men også han gikk bort altfor tidlig.

Carl-Johan var en av ildsjelene i styret da Hamiltonringen gjenoppsto i 1988. Siden da har han hatt en rekke verv innen rasen.  Han var aktiv i styret i mange år. Han har vært i avlsrådet i to perioder og han har vært redaktør for hjemmesiden til Hamiltonringen.

Han har gjennom sine verv frontet Hamiltonrasen utad. Alltid opptatt av å fremheve rasens resultater og fremganger. På mange måter var Carl-Johan litt foran oss andre. Han snakket varmt og engasjert om betydningen av utavl alt på tidlig 90 tall. Den gangen var linjeavl dominerende innen harehundrasene og alle ekspertene svermet for denne metoden. Carl-Johan sto i stormen og nå 25 år senere ser vi alle hvor rett han hadde. Han var meget genetisk interessert og avlsspørsmål sto hans hjerte nær. Med sykdom på egne hunder satte han seg meget godt inn i både epilepsi og HD og har mang en gang kåsert om betydning av restriktiv avl på hunder med disse defektene.

De siste åra var han meget opptatt av den trange avlsbasen alle støverrasene sliter med og mange hevet på øyenbrynene da Carl-Johan tok til orde for inn krysning i Hamiltonrasen. Tiden fremover vil vise om han også i dette spørsmålet var forut for sin tid.

Det var flere som hadde kontakt med Carl-Johan de siste månedene av hans liv. Det var tungt å oppleve at han ble svakere og svakere. Kreften suger kraften ut av kroppen. Allikevel lå engasjementet for harejakta og bikkjene der. Han brant til det siste for arbeidet i regelkomiteen og eventuelle forandringer i jaktprøvereglementet. Han snakket om gleden ved å slippe unghunden og høre de første spede losmålene.  Og som han ytret til en av sine nærmeste …. du Trond, nå har jeg ikke tenkt på kreften den siste halve timen, da de hadde diskutert jaktprøveregler!

Carl-Johan har fått æresmedlemskap i Norske Harehundklubbers Forbund og Hamiltonringen. Han har også fått hederstegn fra Svenska Støverklubben. Alt for fremragende arbeid for støverrasene.

 

Hamiltonmiljøet lyser fred over Carl-Johan Rimstads minne og minnes med takknemlighet alt du har gjort for rasens ve og vel gjennom de siste 40 år.

Våre tanker går også til den nærmeste familien. Kondolerer fra hele Hamiltonmiljøet.

 

En siste hilsen fra Hamiltonvenner.

 

Én tanke om “CARL-JOHAN RIMSTAD 03.09.1951-01.06.2019”

  1. Tusen tack och varma kondoleanser till familjen. Vila i frid mvh Christer och gjövikas Stina efter cj heera.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s